Soki

Możliwość domówienia do każdego zestawu świeżo wyciskanego soczku w cenie 10zł.

SOK I

BURAK-JABŁKO-MARCHEW

Sok z buraka posiada wiele właściwości leczniczych. Zawdzięcza ją betalainom- dzięki którym mamy lepszą odporność, wolniej się starzejemy i zapobiegamy wystąpieniu nowotworów. Szklanka soku z buraków potrafi zdziałać cuda: uchroni przed katarem, uwolni od zgagi, obniży ciśnienie krwi i doda sił. W połączeniu z jabłkiem jest to skarbnica zdrowia. Jabłka działają przeciwwirusowo, ułatwiają przemianę materii, obniżają poziom cholesterolu i ciśnienie tętnicze krwi, zaś sok z marchwi to bardzo bogate źródło beta-karotenu i witaminy A.

SOK II

ANANAS-POMARAŃCZA-IMBIR

Świeży sok ananasowy zawiera wiele składników odżywczych, w tym niezwykle cenny enzym o nazwie bromelaina. To właśnie dzięki niemu ananas zawdzięcza swoje właściwości przeciwzapalne, przeciwbólowe i przeciwobrzękowe. Ananas to bogate źródło witaminy C oraz manganu. Mangan wzmacnia kości i stymuluje wchłanianie wapnia, jest więc niezwykle cenny w zapobieganiu osteoporozie. Działanie przeciwzapalne soku jest dodatkowo wzmocnione imbirem. Zaś sok pomarańczowy dzięki dużej zawartości flawonoidów wywiera pozytywny wpływ na leczenie nowotworów oraz posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe

SOK III

GRUSZKA-JABŁKO-MARCHEW

Gruszki, jako jedne z nielicznych owoców, zawierają jod- minerał pozytywnie wpływający na funkcjonowanie tarczycy. Ponadto są skarbnicą boru- pierwiastka wspomagającego pracę szarych komórek oraz poprawiającego możliwości koncentracji. Sok z gruszek łagodnie obniża ciśnienie i uszczelnia naczynia włosowate.

SOK IV

SELER NACIOWY-JABŁKO-CYTRYNA

Seler oczyszcza organizm z toksyn. Pobudza przemianę materii, usuwając jednocześnie szkodliwe produkty uboczne tego procesu. (np. kwas moczowy, który niewydalony zamienia się w kryształki odkładające się w stawach i powodujące skazę moczanową oraz silne bóle). Dlatego jedzenie selera w każdej postaci oraz picie soku może przynieść ulgę obolałym stawom. Seler naciowy wspomaga proces spalania tkanki tłuszczowej, dlatego nie bez powodu polecany jest dla osób odchudzających się.

 

SOK V

SZPINAK-JABŁKO-PIETRUSZKA

Liście szpinaku wykazują właściwości antynowotworowe i chronią przed miażdżycą. Jest to zasługa beta-karotenu, witaminy C oraz luteiny – znanych przeciwutleniaczy, których w szpinaku jest pod dostatkiem. Szpinak powinny jadać osoby zestresowane, jest on bowiem źródłem magnezu. Pierwiastek ten ma duży wpływ na funkcjonowanie układu nerwowego, zdecydowanie obniża podatność na stres, wykazuje właściwości uspokajające. Zapobiega także bólom i zawrotom głowy.

SOK VI

PIETRUSZKA-MARCHEW-SZPINAK-IMBIR

Sok z natki pietruszki pomaga w walce z cellulitem, poprawia trawienie, reguluje nadmierną fermentację w żołądku i jelitach. Zawarty jest w niej wapń, magnez, potas, żelazo. Pietruszka pomaga m.in. przy zwalczaniu anemii. Cenią ją także osoby przeprowadzające detoks –warzywo to szybko usuwa toksyny z organizmu. Pomaga także osobom z zaburzeniami menstruacji. Można też leczyć nią problemy z pęcherzem, prostatą oraz nerkami, a dzięki zawartej w niej witaminie A doskonale wpływa na wzrok.